Newsfeed

XCIII: Transports the listeners into a dreamy, hypnotic soundscape!

XCIII – The Void

French avantgardist XCIII premiere the first single and video from the upcoming band’s album Void. The song is Red Lights and the official video, filmed and edited by Fanny R.

With it XCIII transports the listeners into a dreamy, hypnotic soundscape. Avantgarde music, postrock, coldwave, warm jazzy female voices is what you are going to experience with the new album titled Void. In its desire of experimenting, XCIII enshroud you with its disturbing atmospheric voluptuousness finding its musical references in bands like Ulver, Porcupine Tree, Lunatic Soul, Anathema, Massive Attack.

Void will be released on January 14th, 2022 and was mastered by Steve Kitch from The Pineapple Thief (already at work with Katatonia and Opeth among others), while the amazing artwork was realized by Aurélie-Raidron.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6734 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*