Newsfeed

Malacoda: Really is a balance of dark aggression and beauty in these songs…..

Malcoda – The Year Walk

The Year Walk will be releasing December 3rd 2021, and is a healthy dose of exciting dark symphonic metal.

Originally a recording project of multi-instrumentalist and music producer Lucas Di Mascio, Malacoda has persevered and grown throughout the years. Now a trio, the band is ready to unleash the conclusion to their trilogy of EP’s that was written and recorded before the pandemic.

Embark on the Year Walk….

EP details:

The Year Walk is the third EP Malacoda will release in 2021. Four more songs which build upon the band’s symphonic sound first explored on 2016’s Ritualis Aeterna.

Long time collaborator Michael Farina returns to play drums on select tracks, as well as Ryan Claxton (Tulip, Living Dead Girl) and Andrew Suarez (ex-The Slyde). The haunting album cover was made by the extremely talented Stefan Skjoedt.

Featuring Gabriel Guardiola (Immortal Guardian) on the track Beaten Path as well as a stellar mixing and mastering job by Jeramie Kling (The Absence, Inhuman Condition, Venom Inc.), The Year Walk encompasses everything the band sought to achieve with this direction and closes a long, arduous chapter in Malacoda’s history.

Frontman Lucas Di Mascio had this to say about The Year Walk:

«The majority of the songs that have been released this year were written around 2017 – before the release of our last full length, Restless Dreams. I didn’t really know what to do with these songs because they were so different from Restless Dreams but still were aligned with the sound we had developed on the EP, Ritualis Aeterna. I shelved them for a bit and then decided to rework them when working with an artist who was endorsed by a big guitar brand».

With music described as «dark, foreboding and with lyrics to enjoy as well as unsettle».

Lucas Di Mascio : Vocals & Keys

Wes MacDonald : Guitars

Zachary Zak Stulla : Bass

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6691 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*