Newsfeed

Grave Next Door: Ambitious and with an unique approach to heavy rock!

Grave Next Door - Sanctified Heathen

Grand Rapid in Michigan is a city in constant growth, but so is the band Grave Next Door from Grand Rapid. Sanctified Heathen is the ambitious debut album from the Michigan stoner metal outfit, Grave Next Door, releasing via Black Doomba Records on January 28. Bandcamp.

Grave Next Door was formed by a pair of brothers (Salerno), and veterans, after a desire to rekindle their lives, Grave Next Door is a Grand Rapids, Michigan stoner metal band with ambitions to take on the world. With a name inspired by childhood trips to the cemetery, the band fuses influence Black Sabbath with the Melvins by way of The Moody Blues f https://www.youtube.com/watch?v=QA54FMWLyl4

or a unique approach to heavy rock!

The band comments:

«Our approach was raw all the way and we achieved that with a very raw 70’s 80’s sound, enabling us to capture our live energy on the record. When we started as a band, we said we would never put anything on an album that we couldn’t do live. The common threads throughout the songs on are of personal struggles, despair, and various aspects of death. The album is set to release in the spring on Black Doomba Records and we greatly look forward to supporting it with a tour. ».

Formed back in 2018 by brothers Patrick and Anthony Salerno, and aptly named after the graveyard situated next to their home, Grave Next Door delves into the dark and macabre. Drawing from the iconic sounds of Black Sabbath, Black Flag and cream, all blended with the trio’s individual edge. Sanctified Heathen sees the band deliver brutally heavy distortion, doom grooves and powerful vocals. A morbid exploration awaits with lyrical themes of addiction, mortality, war, and their own personal experiences seeping through the album.

Line Up:

Patrick Salerno

Anthony Salerno

Travis Soleski

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*