Newsfeed

Nine Skies: Releases 2 live stream videos.

Nine Skies - Porcelain Hill & Wilderness

The Nine Skies released the album 5.20 in this summer, and the band is inspired by many influences: rock, pop, progressive, jazz…. Nine Skies is a progressive rock act from Nice, south of France.

The band states, «While adding our touch of melody and poetry, we hope to make you travel and dream with this new opus».

To celebrate the 6-month anniversary of their new opus and at the occasion of the 5th virtual Fusion Prog Festival edition, Nine Skies unveil two live stream videos: two tracks from the album 5.20, released the 4th of June 2021 via Anesthetize Productions.

 Porcelain Hill” & ”Wilderness” – featuring Damian Wilson on vocals and Steve Hackett on the lead guitar – are played here in a personal live stream version with a charm reflecting the personal poetry of this opus to perfection.

5.20 is the third album from Nine Skies, and in 2017 came the debut album Return Home and two years later Sweetheart Grips. 5.20 offers 11 track and contribution from many skilled and even famous musicians.

Nine Skies can be labeled as a prog band, but that is not important for the French band because they focus on diversity and to express different feelings in an impressive way throughout the album. To achive this the music and lyrics correlate very, very well.

5.20 has an acoustic vibe and the string quartet sounds very god and fits the quite calm and melodic music. I also enjoy the dark atmospheres and the harmonically elements, and the lush arrangements and the music overall. A highly recommended album for those who enjoy more delicate and calm prog. On the track Wilderness Steve Hackett has a guitar solo, and as always Hackett deliver tasty guitar licks.

Tracklist:

1. Colourblind

2. Wilderness

3. Beauty of Decay

4. Golden Drops

5. Above the Tide

6. Dear Mind

7. The Old Man in the Snow

8. Godless Land

9. Porcelain Hill

10. Achristas

11. Smiling Stars

In October Nine skies have their first and only live performance at Prog En Beauce 2019. An incredible experience and the band look forward to play on stage again! Nine Skies shared stage with fine band as Clepsydra, Albion and Mystery.

Line-up:

Eric Bouillette : Guitars, mandolin, violin, piano, arrangements

Alexandre Lamia : Guitars, piano, arrangements

Anne-Claire Rallo : Piano

David Darnaud : Guitars

Achraf El Asraoui : Vocals, guitars

Alexis Bietti : Bass, fretless bass

Fabien Galia : Percussions

Laurent Benhamou : Saxophones

   With

Steve Hackett (Genesis): Guitar solo (2)

Damian Wilson (Threshold, Headspace, Adam Wakeman): Vocals (9)

John Hackett: Flute (7)

Cath Lubatti: Violins and viola

Lilian Jaumotte: Cello

Nine Skies, music news, Fusion Prog Festival, Eric Bouillette, Alexandre Lamia,Anne-Claire Rallo, David Darnaud, Achraf El Asraoui, Aliénor Favier, Bernard Hery, Fabien Galia, Laurent Benhamou, Steve Hackett, Genesis, Damian Wilson, Threshold, Headspace, Adam Wakeman,  John Hackett, Cath Lubatt, Lilian Jaumotte, Anesthetize Productions,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*