Newsfeed

Kosmodome: Blow minds with their psychedelic sounding, 60s atmosphere-colored rock.

Kosmodome - Kosmodome

Kosmodome, a rising star in the firmament of Norway’s flourishing prog music scene, will probably blow minds with their psychedelic sounding, 60s atmosphere-colored rock.  The music is energetic, catchy and soulful and FFO Motorpsycho, Black Mountain, King Gizzard and the Lizzard Wizzard.

The brainchild of the two Sandvik brothers, Sturle on guitars and vocals, and Severin on drums, Kosmodome’s music is riff-based rock with stoner elements all of which are placed within a progressive universe to great effect. Together, the duo bridges the gap between the explosive drive of bands such as Mastodon with melodic magic and retrospective, clever songwriting.

The band has this to say about the album: «We aim to draw listeners into the Kosmodome, in all its diversity. Throughout the album, we dwell in the melodic and the groovy; a baseline for deep dives into massive, heavy soundscapes and spacy atmospheres. Instrumental sections are central to our musical storytelling, further supported by our lyrical themes; introspection and wonder, ruminations on the human condition, and frustrations toward contemporary society».

«We welcome you to enter the Kosmodome!»

Tracklist:

1. Enter the Dome

2. Retrograde

3. Hypersonic

4. Deadbeat

5. Waver I

6. Waver II

7. The 1%

8. Orbit

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6230 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*