Newsfeed

Graular: With melodic guitar riffs, fat chords and an aggressive rhythmic section.

Graular - Ashes

If a band has some similarities with bands as Caligula’s Horse, Tesseract, Dorje and Haken, they catch my interest. Granular is new acquaintance for me, but they match the similarity with the above mentioned bands.

With melodic guitar riffs, fat chords and an aggressive rhythmic section, combined with haunting vocals ranging from silk soft to a fierce punch, Graular combines musical impulses to perfect their modern take on rock. Ashes is beautifully crafted and perfectly performed. It is an epic journey.

Track list:

1. Ashes 04:17

2. Spitfire 04:13

3. Dark Triad 04:11

4. Collide 05:20

Graular is a young, up and coming prog-inspired rock band, and takes on a progressive soundscape yet to be unveiled. The compatriots Leprous are definitely one of Granular sources of inspiration, but Granular have their own brand of prog with much distinctiveness.

Line-up:

Vocals: Lyth Bendik Hole

Guitar: Jarle Lunde

Guitar: Per Morten Hagabråten

Bass: Tor Arne Birkeland

Drums: Fredrik Songe

Graular is an up-and-comming band from Norway, mixing intensity, groove and melodic melodies into a soundscape yet to be unveiled. With aims of pushing the slowly fading genre into the modern world,

the group draws inspiration from a vast spectrum of musical elements and genres.

The result is a hardhitting musical experience filled to the brim with attitude and determination. Ever since their conception in Oslo 2017, Graular has been hard at work writing original material and playing concerts for the humble citizens of Norway. With the release of their debut EP Ashes, Graular is

now turning their binoculars for the international stage, with the ultimate goal of world-domination!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*