Newsfeed

Il Testamento Degli Arcadi: With progressive derivation and ethno-space-kraut influences!

Il Testamento Degli Arcadi - Il Testamento Degli Arcadi

 Il Testamento Degli Arcadi is a cllective born in 2019 inspired by the historical sci-fi space series 1999 of which it is not intended to be a sterile homage but a bearing memory, with the idea of setting the epic narrated in the first series to music in a concept.

From the infinite celestial spaces a new lymph is reaching us to rejoin its origins, bringing with it the seeds of a new beginning: 13 September 1999 … detonation … explosion … the force of a thousand shining suns … the beginning … cycle time … End of space… cycle… closed… start? (in) fine (?): 13 September 2021 the Arcadians (re) bring us their will, be it our guide!

 Il Testamento Degli Arcadi collective formed in 9991 of the second genesis launches its first message from space time, the same 13 September in which man launched his desperate cry lost in the emptiness of the cosmos.

Tracklist:

Un Altro Tempo, Un Altro Luogo

Marie Imbrium I

La Missione Dei Dariani

Exodus I – Il Domininio Del drago

Bergman

Exodus II – Il Guardiano Di Piri

Phantasma  Fotosintesi Umana b) Forza Vitale c) Fine Dell’Immortalità

GliOcchi Di Tritone

Li Occhi Tritone

Mare Imbrium II

Exodus III – Terrarcadia

Music is a colorful journey that unravels within a cultured rock of progressive derivation, with ethno-space-kraut influences imagine the Embryo and Amon Düül crossing Goblins and Iron Butterflies with van der King Crimson echoes and you will have an idea of ​​the matter. The album was available in CD format starting from 22 October and later also in LP.

Today we give our readers the instruments in Italian!

John Koenig/Alessandro Serevalle,Chitarra elettrica, chitarra elettrica baritona, mellotron, pianoforte, piano elettrico, sintetizzatori, elettronica, campionamenti.

Paul Morrow/Mirko Baruzzo, chitarra elettrica, basso, flauto, violino esrai, sarad, santur, sitar, tablas, effetti.

Alan Carter/Milo Furlan,  batteria e percussioni.

David Kanu/Gianluca Tassi, basso.

Victor Bergman/ Pierpalo Lamanna,  concept, testi, direzione artistica.

Guest musicans/artists:

AntonZoref/Mariano Bulligan,  violincello.

Bob Mathias/Simeone D`eusanio, violino.

Luke Ferro/Lorenzo Giovagnoli, tastiere e orchestrazioni.

Tony Cellini/Roberto Menegon, artwork.

Sandra Benes/Laura Gamba, inner drawings.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*