Newsfeed

Scattered Hamlet: Sounds like a high speed car chase on a back country road.

Scattered Hamlet - Lowdown

Southern rockers Scattered Hamlet have released a lyric video for their song Lowdown. The song is from their new album Stereo Overthrown.

The band comments:«Lowdown’ sounds like a high speed car chase on a back country road. Mostly because we recorded it drunk on bourbon in the back of a box truck barreling down Pine Swamp Rd with no driver… in one take. Sounds pretty incredible, we know. But it’s just another day in the life for Scattered Hamlet».

Scattered Hamlet announce that they will release their album Stereo Overthrow on November 12 2021. The album is the follow up to their 2016 full-length Swamp Rebel Machine which landed at number 10 on the Billboard Heatseekers chart. The track Black Flag (I Like It)

Front man Adam Joad commented «Stereo Overthrow is basically a middle finger in the air to the entire last year, the music industry trying to mold us into a specific format, and basically anything trying to hold you back… »

Scattered Hamlet was formed in 2010 by lead vocalist Adam Joad and has relentlessly toured all over the states with widespread appeal from their down to earth accessibility, blue collar work ethic and outlaw vibe. Making an impact from the outset, the title track opens with a burst of energy, distorted guitars, and dynamic vocals. Launching riff after riff the distorted guitars are a fierce force across their tracks, Scattered Hamlet creates a compelling sound with intricate guitar leads and mighty rhythms. From the aggressive mood of Death Or Dishonor befitting a barroom brawl, through to the bluesy rocking Low Class Blues, Stereo Overthrow isn’t afraid to explore a variety of styles. The track Stereo Overthrow,

Scattered Hamlet has produced a dynamic album that brings bucket loads of attitude, epic riffs and a thriving rock spirit. Not holding back and ploughing through any obstacles that get in their way, Stereo Overthrow is a thrilling road trip not to be missed. 

Scattered Hamlet is:

Adam Joad – Vocals, Guitar, Slide Guitar, Harmonica

Rich Erwin – Bass, Vocals, Jaw’s harp

Grant Jenkins – Drums, Vocals, Percussion

Sean Shepperd – Lead Guitar, Vocals

Scattered Hamlet, music news, Adam Joad, Rich Erwin,Grant Jenkins, Sean Shepperd,

Links:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6703 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*