Newsfeed

Jestr: Unleashes a theatrical thrill with a dissonant chord progression and hypnotic rhythms…..

Jestr - Birth Of A Charlatan

Alternative rock quartet Jestr draws inspiration from mythology, the paranormal along with any curious manifestations or bizarre tales. Based out of Lafayette, Louisiana, Jestr was initially devised as a solo project by Brett Bradley at the end of 2019, the name Jestr comes from a strong spiritual experience Brett had. Recording for the debut album began in late 2020, with the band’s current line-up materializing in spring of 2021. 

«We’re thrilled to release Birth Of A Charlatan! This is one of our proudest moments and remains a personal favorite among the band. Diving into celebrity worship culture, Charlatan explores what so many of us desire. We hope you enjoy it!». The track Scare You,

Birth Of Charlatan unleashes a theatrical thrill with a dissonant chord progression and hypnotic rhythms. The contrasting instrumentation and arrangement, with a pantomime twist, delivers a fantastical and darkly humorous effect. Intense staccato guitar rhythms accompanied with smooth soaring vocals have an alluring effect, building into a powerful chorus hook. The title track Birth Of A Charlatan,

Jestr aren’t afraid to explore the unfavorable aspects of life, but make sure to come out the other side laughing. The energetic outfit have aptly portrayed the vanity of celebrity culture and created something satirical and highly entertaining. The track Ghost Of You,

Band Members:

Brett Bradley: vocals, lead guitar.

 Zack Guidry: rhythm guitar

 Alex Miller: bass guitar

 Austin Wood: drums/percussion.

Release format: Digital.

Links

Birth Of A Charlatan credits:

Written by Brett Bradley

Producer: Dylan Frederick

Vocals: Brett Bradley

Harmony Vocals: Brett Bradley

Guitar arrangements: Brett Bradley

Bass Guitar: Brett Bradley

Drums: Dylan Frederick

Synth: Dylan Frederick

Link:
Streams

Om Ulf Backstrøm (6703 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*