Newsfeed

Shady Glimse: Supreme amalgam!

Shady Glimse – Supreme Gift

Today, Permafrost gives a supreme gift to our readers! It’s not a physical gift, but an album entitled Supreme Gift from the band Shady Glimse. The track DIOVig-C,

Shady Glimse melt styles and are not afraid of making an amalgam of grindcore, crossover thrash, speed, alternative metal, punk, funk, disco, hard rock, death metal 80`s Bay Area crunch etc.

The story of this band started in 2005 in Japan when Shinya (guitar) dissolves Vaccum. He is quickly joined by Takei (chant), as well as a bass player and a drummer. In 2011, Tomozow (bass) and Nishiyama (drums) joined the band, which offers us Supreme Gift in 2021.

Track list:

1.The New World

2. DIOVig-C

3. S.S.D -System Shakedown-

4. Solar & Green

5. Killing After Midnight

6. Shocking!

7. Silver & Gold

8. route 56

9. Liar’s desire

10. Stairway to Stupid

11. One Night Magician

12. H8! I’m D1

13. G.G blues

Original members were Shinya(Gu), Yuichi(Vo), Masashi(Ba), Hiro(Dr). They released their 1st Album Fear Of The Thrash Box on 7th Dec , 2005.

Featured in some magazines and first pressed CDs were soon sold out. They toured in several places in Tokyo, Hamamatsu, Nagoya, Osaka. After Hiro left the band, Hi-chan (Naqro) and Junichi (Sigh) joined Shady Glimpse .On 29th Sep in 2006 they released their 2nd Album Thrashing Japs. They were featured in Red Hot Burning Hell vol.12 Paradise Drivin and supported overseas bands tour. (In Flames, Agnostic Front, Murphy`s Law, Vader, Destruction).

The band played some gigs in Europe and Australia. They released their 3rd maxi single Ear Thrash : Earth Rush on 22nd Feb in 2008 and their 4th album Thrash Refrain / Splash  ref:rain” on April 11th in 2010 . Two Best of albums were released on 19th Jan in 2016 and on 10th May in 2017. And they’re keep on thrashing!

Discography:

Fear Of Thrash Box – Lights Out records (CD, 2005)

Thrashing Japs – Lights Out records (CD, 2006)

Ear thrash / Earth rush – DAIKI sound (Single, 2008)

Amazing Place – Soundholic (EP 2009)

Thrash Refrain Splash – Ref:Rain – ShotGun Records (CD 2010)

Shadow’s Garden – ShotGun records (EP, 2013)Sound Gradiation – ShotGun records (EP,2017)

Supreme Gift – Wormholedeath (CD, 2021)

Shady Glimse line-up:

Shinya Sakai: Guitar

Yuichi Takei : Vocal

Tomohide Shimizu : Bass Guitar

Yasuhiro Nishiyama : Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6699 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*