Newsfeed

Ian Anderson: Jugend Sinfonieorchester and Ian and friends!

Ian Anderson & Band - God Rest Ye Merry Gentlemen

To bring the Christmas mood to new heights, but also to pay tribute to Ian Anderson and his brainchild Jethro Tull. Ian Anderson & Band performing God Rest Ye Merry Gentlemen with the Jugend Sinfonieorchester Rheinland-Pfalz in December, 2006.

Band: Ian Anderson Gesang – Flute / Vocal Ann Marie Calhoun – Violin Florian Opahle – Guitar David Goodier – Guitar John O’Hara – Director James Duncan – Drums

Earlier this year we very enthusiastic told about the old British prog veterans Jethro Tull announced details for the group’s first studio album of new material in over 18 years! The album Zealot Gene, will see a January 28th, 2022 release on Inside Out Music.

To give Tull fans their first taste of the new record, the group has released the first single from the album, titled Shoshana Sleeping, accompanied by a stunning visual created by Thomas Hicks. When I first listen to Shoshana Sleeping I was impressed, and after repeated listening I`m even more impressed. All the dear Tull trademarks are there, but with a fresh a new twist as a bonus.

The devil is in the details! The devil is in the details is an idiom alluding to a catch or mysterious element hidden in the details: something might seem simple at a first look but will take more time and effort to complete than expected.

With more than 30 albums to their credit and sales totaling more than 50 million, Jethro Tull are one of the most successful rock bands of all-time with a catalog that contains classics that still resonate today. Led by Ian Anderson, Tull still continue to tour throughout the world, entertaining audiences of all ages.

The Zealot Gene track listing:

1. Mrs. Tibbets (5:54)

2. Jacob’s Tales (2:13)

3. Mine Is The Mountain (5:40)

4. The Zealot Gene (3:54)

5. Shoshana Sleeping (3:41)

6. Sad City Sisters (3:40)

7. Barren Beth, Wild Desert John (3:37)

8. The Betrayal Of Joshua Kynde (4:06)

9. Where Did Saturday Go? (3:53)

10. Three Loves, Three (3:30)

11. In Brief Visitation (3:00)

12. The Fisherman Of Ephesus (3:41)

As a bonus we have the new track Sad Sister City, taken from the album ‘The Zealot Gene’, released 28th January 2022.  Video directed by Sam Chegini.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6696 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*