Newsfeed

Sonic Overlords: Offers melodic rock majesty and thunderous doom…..

Sonic Overlords - Last Days Of Babylon

Sonic Overlords offers melodic rock majesty and thunderous doom from Stockholm, Sweden. For fans of: Dio/Martin-era Black Sabbath, Rainbow, early Candlemass, Yngwie J. Malmsteen’s Rising Force, Scorpions and MSG.

Sonic Overlords were founded in 2017 by Swedish rock guitarist Morgan Zocek. He began jamming with various musicians and writing songs inspired by classic hard rock of the late 1970s and early 1980s, but with a more modern approach to the production and sonics. The full sound of The Sonic Overlords began to solidify with the addition of Per Soläng on drums in 2018. This was followed by the addition in 2020 of vocalist Marcus Zachrisson Rubin, who had been playing with Zocek in an Ozzy Osbourne cover band for many years, and the rumbles of new bassist Daniel Ramírez.

The group self-released their debut single In My Darkest Room in October 2020, accompanied by a music video directed by Per Andersson. The song soon gained rock radio airplay throughout Scandinavia and spread through mainland Europe, the US and Australia as DJs and programmers were drawn to the group’s combination of powerful doom riffs and the epic and melodic majesty of ‘late ’70s/early ’80s heavy rock.

The Sonic Overlord followed up the release of that single by signing with M-Theory Audio at the beginning of 2021, and began putting the finishing touches on their debut album, Last Days Of Babylon. The album features nine tracks powered by the group’s sonically wicked brew, including In My Darkest Room and Utopia, the band’s second single which was released in May 2021, backed by a music video directed once again by Andersson.

 The CD version of Last Days Of Babylon also features a guest appearance by Tony Martin, who provides vocals for Past The End of Time, a re-imagining of Sands Of Time, an original song by the band that is featured on the main record. The track Eternal Heroes,

Sonic Overlords line-up:

Marcus Zachrisson Rubin – Lead Vocals

Morgan Zocek – Guitars/Backing Vocals

Per Soläng – Drums

Daniel Ramírez – Bass/Backing Vocals

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*