Newsfeed

Arctic Plant: Wagner in the old days, Rexilius now!

Arctic Plant - A Wandering Mind

Arctic Plant is a progressive rock solo project dedicated to creating concept albums. The band is the brainchild of the very skilled musician Phil Rexilius In 2020 we wrote an article about the band Artic Plant and the album Black Riders. This article appreciated Phil Rexilius apparently as he return with his new album and a request to write about the album A Wandering Mind.

The third concept album of Arctic Plant features 7 tracks:

1. The Quest Pt. 1: Desire

2. The Forest

3. Brothers And Sisters

4. The Quest Pt. 2: Contemplation

5. Twist of Fate

6. The Quest Pt. 3: Relief

7. Perception

Releases December 27, 2021

Personell:

Andreas Ludwig – vocals of the Wise Man

Antonia Lenz – vocals of the Sylvan Spirit (left side)

Felix Schleifer – synthesizer solo on Brothers And Sisters

Lisa Rexilius – bass guitar and vocals of the Sylvan Spirit (right side)

Susanne Rexilius – trombone on Twist Of Fate and Perception

Philipp Rexilius – drums, guitars, piano, synthesizers, organ, orchestration, soundscapes, vocals of The Wayfarer

Philipp Rexilius is from Bayreuth, Germany. Bayreuth’s most famous resident is Richard Wagner, who lived here from 1872 until his death in 1883. Philipp Rexilius is hardly able to surpass Wagner regarding fame, but Rexilius also composes grand and very good music. Rexilius like Permfrost`s article about not necessarily so famous artists. Especially he was amazed at our feature of the band Varus from Bamberg, who actually are friends of him. Rexilius is a multi-instrumentalist and he handle the drums, guitars, synthesizers, piano, orchestration, soundscapes and some male voice on the new album.

Link:
Bandcamp

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*