Newsfeed

Tamarisk: With 6 tracks of music written in the mid 1980’s.

Tamarisk - Suspended Animation

One of the original early 80’s UK Neo progressives, Tamarisk evolved out of two bands. Artemis, from the early 70’s who never released anything official, but toured the UK extensively with Camel and others, and the legendary Chemical Alice which featured vocalist Andy Grant and keyboardist Steve Leigh (Landmarq) who replaced Mark Kelly (Mark Kelly’s Marathon), when he left Chemical Alice to join Marillion.

Their new and sophomore album Suspended Animation was conceived as a vinyl LP. It is 6 tracks of music written in the mid 1980’s, but never recorded by the band. The lyrics have been rewritten here & there. It’s looking back at the past with its feet in the present. The debut Breaking The Chains was released three years ago.

Tracklist:

1. Suspended Animation (8:31)

2. PLUS! (4:20)

3. It Was Never There (6:30)

4. The Penetration Gap (6:42)

5. Total Coverage (Battle Of Bean Field) (10:07)

6. Who’s On Top… (4:10)

Total Time 40:20

Line-up:

Andy Grant – vocals

Steve Leigh (Landmarq) – keyboards

Dave Wagstaffe (Landmarq) – drums

Tom Yetton – guitars

Ed Rome – bass

  With

Luke Morley (Thunder, Heather Findlay) – guitar

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*