Newsfeed

Framauro: Things turned out differently, however.

Framauro - My World Is Ending

Framauro is a studio project by Ryszard Kramarski, and after three days in 2022 the album My World Is Ending was released.

He states, «It was almost 24 years ago, when Framauro had its debut album Etermedia released on Lynx Music. That amateur LP was recorded just for fun on an 8-track cassette recorder in a small living room, and it was never ever meant to be officially made public! Things turned out differently, however! Only because of that very album, the Lynx Music studio & record label came into existence! Because of that album, the two bands Millenium and tRKproject were founded! I can safely say that it was the album which totally changed and shaped my entire professional career and life».

«Recently, I have become aware of this undeniable fact, and that is why I have again decided to bring my first music project FRAMAURO to life! Framauro’s latest album titled “My World Is Ending” is a very emotional and personal journey across my life, combined with some observations on the condition of the contemporary world. The aforementioned things are the reason why I have felt ready, for the first time in my life, to sing everything on this new album with my own voice, so – apart from the keyboard and guitar pieces I am playing here – you are going to hear my vocals, as well».

«The lyrics, based on my ideas and several initial lines, have been written by Zdzisław The Bat Zabierzewski, who coincidentally happened to translate into English the words of my first song called Ecosong in those brilliant days, 24 years ago. To these new recording sessions, I gladly invited my good old fellow musicians; therefore Grzegorz Fieber (Loonypark) has come in on drums, Krzysztof Wyrwa (Millenium) on a bass guitar, and all guitar solos have been played by Marcin Kruczek (tRKproject). The front and back cover painting has been designed and created especially for this album by Marek Szczęsny».

Tracklist:

1. My World Is Ending (6:11)

2. Records From My Shelf (4:15)

3. Living In The Shadow Of The Death (7:10)

4. Hey Yoy Fools! (6:20)

5. When Idols Are Gone (5:22)

6. I Am Only The Moment (5:35)

7. CV Not For Sale (5:04)

8. What’s Happened? (7:32)

Total Time 47:29

Line-up:

Ryszard Kramarski (Millenium, tRKproject) – vocals, keyboards, acoustic & electric rhythm guitars

Grzegorz Fieber (Loonypark) – drums

Krzysztof Wyrwa (Millenium) – bass, fretless

Marcin Kruczek (tRKproject) – solo guitars

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*