Newsfeed

Black Sadhu: Open the gates to deeper grounds and inner paths!

Black Sadhu – Mindlesss Masses

New single from Black Sadhu out 31.12.2021 entitled Mindless Masses.

Berlins heavy doom coven open the gates to deeper grounds and inner paths. Combining elements of world music with dark psychedelia and doom. Black Sadhu chants its apocalyptic chorus for the dying days of planet earth.

Be ready for a hypnotic and intense ritual of drone and doom. Combining elements of world music with dark psychedelia and spacey interludes, Black Sadhu chants its apocalyptic chorus for the dying days of planet earth. Haunting melodies reign over epic riffs and dark mystic spells, inducing a heavy possessed state of trance.

The band impresses me with doing the art work, mixing and mastering and probably half the recording as Görkem Köksal do this task together with Black Sadhu`s own Robin Levin.

Black Sadhu was at the time of recording:

Guitar & Vocals: Max Lowry

Drums & Voices : Martin Tri Cederlund

Bass: Maya Ma

Effects, Harmonica & Growls : Robin Levin

Music by Black Sadhu

Lyrics: Martin Tri Cederlund & Max Lowry

Released 12/30/2021

Recording: Görkem Köksal & Robin Levin

Mixing&Mastering: Robin Levin

Recorded at SAE Studios Berlin, Germany.

Artwork by Martin Tri Cederlund

Links:
Facebook
Bandcamp

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*