Newsfeed

The Steel : Discovered our dear Permafrost!

The Steel – The Steeel II

Mr.Jack is president of Wanikiya Record and he, like so many others, have discovered our dear Permafrost! Mr. Jack now provides us with quality music we would otherwise have missed!

The Steeel is one of the band and they have released the album The Steel II. The Steel is a Neapolitan hard rock band whose members are Tiziano Favero, aka Roy Zaniel, at the bass and vocals, Rino Musella at the drums and Marco Perrone at the guitars. The band was born in 1979 with the name Wizard, founded by Tiziano and Rino, soon joined by guitarist Santo Carrotta. With this formation the band released in 1988 the album We Can Do It and in 1989 was included in the Italian compilation for metal bands Surgery Of The Power.

Sometime after Santo Carrotta left the band and Claudio Vitelli took his place: in 1990, the new album “Shiver and Shake” is released, but the trio disbanded the following year.

After a long period of inactivity, Wizard reunited in 2010 with the same formation, but in 2014 the new entry Marco Perrone, who substituted Claudio as a guitarist, stabilizes the trio which in December of the same year recorded the EP Straight To The Unknown, produced and distributed by Radio Entropia Factory.

A fundamental twist takes place in 2016 after the trio created their new album The Evolution Of Love and changed their name to The Steel , signing a contract with Perris Records which distributed the new project for 4 years.

At the moment, the band has recorded a new album entitled The Steel II, available on all the best music stores and soon available in CD Audio version. The album will be promoted and distributed by Wanikiya Record/Promotion.

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*