Newsfeed

Adiant: With partly symphonic melodic death metal with haunting female vocals.

Aiant - Killing Dreams

Line-up Adiant:

Lizzy – Guitar

Patricia Gschier – Vocals

Rene Stoecklmair – Guitar

Mexx Kürzl – Drums

Felix Gschier – Bass, Vocals

The track Coronation,

Formed shortly before the outbreak of the Covid-19 pandemic in autumn 2019, the quintet from Styria has taken up the cause of quite classic, partly symphonic melodic death metal with haunting female vocals.

In spring 2020, Felix Gschier (Darkfall), the singer’s older brother, joined the band and take over bass, vocals and also parts of songwriting, thus driving the work on their debut album, which will be released in November 2021 via Black Sunset / MDD.

The content of the album deals with multi-layered topics ranging from social criticism to environmental events and mental illness. The album was recorded and produced by Thomas Reinisch at Redhead Studios, with Philipp Wilfinger / Audiophil responsible for mastering.

By the way, Adiant is an old Celtic term, which is owed to the Celtic sacrificial sites and excavation sites in Styria and means something like “wish” or “desire”. Well, at least the wish for a first-class album has been fulfilled the band itself and the listeners with “Killing Dreams”.

Tracklist:

1. Coronation

2. Killing Dreams

3. Hiding Place

4. Give Us A Voice

5. Beloved Distance

6. Lighthearted

7. Burning Bridges

8. Psychosis

9. Insatiable

10. Witches Dance

Recorded and mixed by Thomas Reinisch at Redhead Studios and mastered by Philipp Wilfinger at Audiophil. Bandphotos by Richard Griletz. Backing vocals Give Us A Voice by Caroline Gschier and cover artwork and layout by Patricia Gschier. All Music by Adiant and Thomas Reinisch, and lyrics by Patricia and Felix Gschier.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*