Newsfeed

Band Of Rain: Atmospheric and dark at times, but full of hope!

Band Of Rain - The Sun King

Band Of Rain was formed in 2002, Chris Gill is the lead guitarist/founder member/writer for Band Of Rain and along with Micha Steinbacher, a member of The Gill Steinbacher Project. The new album The Sun King is the eight album.

This album contains 8 original songs recorded all over Europe during 2021. There are four songs with lyrics and vocals and four instrumentals. It is a journey, song titles include Gospel Oak, a heartfelt song dedicated to the memory of John Tout, and 68 Carnaby Street…A journey down this iconic street back in 1968. Atmospheric and dark at times, but full of hope, The Sun King is a new perspective on the dark two years we all came through during the pandemic…

Tracklist:

1. Distant Land (5:45)

2. As The Crow Flies (7:23)

3. Black Book of Carmarthen (7:45)

4. Taking the Long Way (6:17)

5. The Sun King (7:42)

6. Gospel Oak (10:45)

7. 68 Carnaby Street (7:37)

8. Once a Hippy… (5:28)

Total Time 58:42

Line-up:

Jon Camp – Fretted and fretless basses

Zsolt Galantai – Drums

Chris Gill-Electric and acoustic – 12 string guitars and added keyboards

Michael Steinbacher – Saxophones, flute

Robert Webb (England) – Main Keyboards, vocals

    With

Mordecai Smyth – Jazz guitar (6)

Norman Macbeth – Narration (5)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6256 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*