Newsfeed

Transport Aerian: With exclusive videos of the band’s recent performance during Durango Sessions on Radio Benelux!

Transport Aerian - Shall Not Be,

In January 2022 Belgian band Transport Aerian will release series of exclusive videos of the band’s recent performance during Durango Sessions on Radio Benelux (Belgium), recorded live and filmed with a high-definition multi-cam. The live track Shall Not Be,

The full show has been recorded and a band is investigating the possible ways of releasing the video depicting this performance entirely, however the first live music video for the song “Shall Not Be” from the latest album Skywound (released in 2021) has been released on the band’s youtube channel on January the 14th 2022.

If you missed or can’t attend Transport Aerian live shows, this is a great opportunity to witness the energy of Skywound live performance.

Transport Aerian is a progressive-oriented project led by a producer and multi-instrumentalist Hamlet. It sets no strict genre borders, knows no musical or spiritual limits. Late in 2022 the band released the very good album Skywound with this tracklist.

1. Shall Not Be 03:15

2. At The Cliff 04:38

3. Fracture I 00:40

4 Lunatic 07:09

5. Latgalian Gothic 04:21

6. Falling 20 03:11

7. Fracture II 02:13

8. Kuznetsov 03:53

9. Fracture III 00:56

10. The Effect 03:02

11. Moses 03:49

12. Fracture IV 01:10

13.Skywound 05:14

Skywound is a concept album whose main themes are focused on the tragedy of an ordinary loving couple caught in the turbulent events of the world preparing for the war and standing on the brink of global catastrophe. It reviews the global problems, ranging from political to spiritual from the perspective of a human: the story behind the album concept could be about each and every one of us. It combines the elements of classic prog and contemporary heavy and experimental music, exploring the vintage production designs, post-modernist tint in lyrics, and is made as a seamless piece of music, in the tradition of progressive rock albums that are meant to do the same as Skywound does – to tell the story.

Album is housed in a digipack with a 14 booklet, artwork exclusively designed by award-winning Belgian artist Hans Boeykens (most known by his graphic novel Aleize), and is available worldwide both as a CD and on all digital platforms.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*