Newsfeed

Caliban: Focused their energies in the studio!

Caliban - Dystopia

Caliban come new album Dystopia with new single and video Ascent Of The Blessed. The matching video clip that was directed by Daniel Prieß,

When the gates of the world slammed shut in 2020, German metal spearheads Calibsan focused their energies in the studio. The results were nothing short of prolific: at first, Zeitgeister, a collection of classic Caliban songs re-done in their native German, but more importantly, a brand-new album, Dystopia.

 Andreas Dörner (vocals) about Ascent Of The Blessed: «This song is inspired by my imagination of a near-death-experience and the question about my life. It’s about the question if one is a good or an evil person».

 The approach to Dystopia was instinctive and organic. The result was simply darker and heavier. A state of the world address and a sign of these locked-down times. The band members worked in relative isolation, not being able to meet up for writing sessions. Ideas were passed around via the internet. Yet, the anxiety and angst they were all feeling came through. Hence the opening line of the album title track and war-cry: «Welcome Dystopia – Come show me who you are!». Amidst the anger and sonic wreckage, there’s still a ghost of hopefulness as the band searches for identity, solidarity and ultimately rising from dystopian ashes.

Dystopia was produced by Benjamin Richter (Moonspell, Emil Bulls) and guitarist Marc Görtz as well as co-produced by Callan Orr (Dream On, Dreamer)

 The eye-catching artwork was crafted by the creative team of Season Zero that already did Zeitgeister.

 A long running fixture in the European metal scene, Caliban have reemerged with a furious vision for these dark days. Welcome Dystopia!

Line-up:

Andreas Dörner – Vocals

Marco Schaller – Bass

Denis Schmidt – Guitar

Marc Görtz – Guitar

Patrick Grün – Drums

The eye-catching artwork was crafted by the creative team of Season Zero, Zeitgeister,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*