Newsfeed

Fall Of Stasis: With catchy and upbeat song, but still dark and aggressive enough!

Fall Of Statis - The Chronophagist

Fall Of Stasis is symphonic black metal band from Montreal, Quebec and their neaw album is The Chronophagist, and here are a taster from the album, the track The Cult,

Line-up

Singer – Jessica Dupré

Lead guitar/back vocals – Gabriel Bernier

Rythym guitar – Tristan Bergeron-Boucher

Bass – Mathieu Groulx

Drums – Sergei Lecours

Keyboard – Mélissa Bissonnette

«Their first single The Cult is about a pagan cult that heavily indulges in psychoactive substances. The song starts with a syncopated section followed by a folky yet intense main riff solidified by fast and sustained blast beats. The band explains it in their own words»:

«This song was probably the one that was written in the shortest amount of time. Tristan had written the main riff many years ago and we all liked it, so we decided to write a song based on it. We felt it was catchy and upbeat, but still dark and aggressive enough to catch the listener’s attention. We chose this song for our clip because it’s a short and well-rounded song that gives an accurate depiction of the sound we’re going for and the theme would easily translate into an interesting storyline for the video. The dark lyrics coupled with upbeat riffs make for an interesting contrast that brings the song to another level».

With their unique sound, Fall of Stasis caters to folk, black, progressive and death metal fans alike, but also to the uninitiated, thanks to their original and catchy melodies. The Montreal-based band has shared the stage with many notable local and international bands such as The Agonist, Wolfheart and Beyond Creation.

The Chronophagist is produced by Chris Donaldson (Cryptopsy). The album is due out on February 25, 2022.

The ten pounding tracks contained within showcase the wide range of influences behind the six musicians culminating in brutal symphonic music that coasts between black and death metal along with prog realms and is as unpredictable as it is cohesive. For fans of Finntroll, Fleshgod Apocalypse, Black Dahlia Murder, Unexpect, Ne Obliviscaris.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*