Newsfeed

Lobate Scarp: Presents prog rock that hits you right between the eyes.

Lobate Scarp  - You Have It All

Lobate Scarp is one of these bands that has many guest musicians, and those musicians are very talented, and from well-known bands. Labate Scarp last release is entitled You Have It All, ten years after the debut album Time And Space.

«You Have It All  will serve as an expansion to our 2019 EP Spirals and Portals, interweaving Nothing Wrong and Beautiful Light within the album to tell a more cohesive musical story.  It consists of nine tracks, totaling more than an hour in length, including  Conduit, our first fully instrumental piece».

«Rich Mouser, whose mixing repertoire includes Spock’s Beard, Transatlantic, Neal Morse, will once again mix our album, as well as join as co-producer and engineer on many of the tracks.  Steve Leavitt, producer of our debut album Time And Space, will also return to co-produce and engineer.  Progressive rock fans will especially appreciate the 14 1/2-minute title track as well as our 17 minute finale Flowing Through The Change which deals with both acceptance of the past and looking into the future for exciting possibilities!

The band states, «We are a progressive opera-rock band based in Los Angeles. Our influences range from classic prog-rock of the 70’s such as Genesis and Yes, to 80’s pop such as Duran Duran and Tears For Fears, as well as strong ties to musical theater. Our goal is to make albums that take the listener on a unique musical journey covering a wide spectrum of sounds and genres».

The band was formed in 2006, in Los Angeles, California, Lobate Scarp was founded by Adam Sears (Vocals/Keyboard), Dustin Prince (Drums), Adrienne Woods (Cello) and Hoyt Binder (Guitar). The addition of bassist Andy Catt completed the lineup.

Music Connection magazine has stated that, «the group Lobate Scarp presents prog rock that hits you right between the eyes and that their musical approach deserves industry support and interest».

Tracklist:

1. Conduit (6:41)

2. Nothing Wrong (6:17)

3. In The Night I (0:51)

4. Life-Line (5:49)

5. You Have It All (14:30)

6. In The Night II (1:03)

7. Beautiful Light (5:46)

8. Our Test Tube Universe (7:38)

9. Flowing Through The Change (17:20)

   i) Futureshow

   ii) In The Night III

   iii) Dreamflow

   iv) A New Beginning

   v) Dreams are Coming True

Total Time 65:55

Line-up:

Adam Sears – vocals, keyboards

Andy Catt – bass

Lance Crane – drums

Emer Kinsella – violin

Peter Matuchniak – guitars

Mike Gerbrandt – drums

Andrea Whitt- viola

   With

Eric Moore (Suicidal Tendencies, Infectious Grooves) – drums (1)

Jimmy Keegan (Spock’s Beard, Pattern Seeking Animals) – drums (4)

Ryo Okumoto (Spock’s Beard) – keyboards (1)

Jon Davison and Billy Sherwood (Yes) – vocals (5)

Steve Leavitt – additional piano, harmonium, reverse snares (2)

Rich Mouser – dilruba (2)

Hoyt Binder – guitar

Rachel Grace – violin

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*