Newsfeed

Sartori: Biggest influence is Wolfgang Amadeus Mozart!

Sartori – Dragon`s Fire

Leadman, Andy Anderson Sartori was born in Brazil with Italian roots and has lived all over the globe, including London and now the United States. His sound is universal and has recorded music from England to Brazil. Andy Sartori’s music is also very popular in Japan. His biggest influence is Wolfgang Amadeus Mozart

28-01-2022 will the album Dargon`s Fire by the band Sartori be released and the listners can expecta neo-classical heavy metal with power, prog, and thrash elements. The track Dragon`s Fire,

Line-up:

Andy Sartori- guitar & backing vocals

Scott Board- Vocals

Rod Viquez- Bass guitar & backing vocals

Dino Castano- Drums

The epic full length is nine tracks of neo-classical power metal that is melodic, technical, and progressive. Led by main composer and guitarist Andy Sartori, with vocalist Scott Board, drummer Dino Castano and bassist Rod Viquez, the band sets the mood for something more than just singing over music.

With grandiose instrumentals and heroic vocals, Sartori creates complex, melodic tunes that command attention. They are heavily influenced by classical baroque music, so the band stands as the symphony behind Andy Sartori as the ‘maestro’. What sets these guys apart from other bands is their music composition. Andy Sartori explains further:

«We use a lot of arrangements that you won’t find any other bands doing. Lots of vocals, lots of guitar quartets, duets, and harmony arrangements. My writing is based on positive vibes, positive lyric content, no criticism, no anger, and I write sometimes about spiritual content in the matter of being a better human and about life experiences, personal and in general along with influence from movies and stories I enjoy… sometimes».

Track Listing:

1. Evil Hearts (3:02)

2. One Distant Heart (3:57)

3. From Hell To Heaven (4:10)

4. Little Aria In G Major (Instrumental) (0:37)

5. Devil In Disguise (3:54)

6. Through The Eyes of My Soul (3:48)

7. Castles of Lost Souls (Instrumental) (4:18)

8. Battles In The Distant Lands (3:42)

9. Dragon’s Fire (2:57)

Album Length: 30:30

Album Credits:

– Mixed and engineered by Joe DeMaio at Shorefire Recording Studios, Long Branch, NJ

– Drums Recorded and Mixed by Giuseppe Di Giola and Dino Castano at Valentino Recording Studios, Puglia – Italy

– Mastered by Leon Zervos at Studio 301, Sidney – Australia.

– Art Cover by Antonella Troiano.

– All songs composed and written by Andy A. Sartori in cooperation with Dino Castano, Scott Board and Rod Viquez

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*