Newsfeed

Urgent: Given dozen of gigs across Europe!

Urgent – Point Of No Return

Urgent was founded by two brothers Yvan Quiblier (lead vocals) and Steff Rabilloud (guitars and vocals) in Grenoble (France) in the late 90s, with the addition of Yves Delelo (drums and vocals), Didier Teixeira (bass and vocals) & David Petrone (guitars), replaced by Pierre Caci in 2015.

The sound of Urgent can be described as melodic hardrock, with soft touches of classic heavy metal and some AOR here and there… Strong choruses, powerful vocal harmonies with melodic and stunning guitar solos… The perfect mix between Pretty Maids, Eclipse and Gotthard!

For almost nearly 20 years, Urgent has released 2 LPs (Out of Time 2005 & Asylum 2011) and given dozen of gigs across Europe, opening and playing with Sister Sin, Blaze Bailey, Manigance, Nightmare, Jeff Scott Soto / Terry Ilous (acoustic version), Now Or Never, Satan Jokers… Steff also played around Europe with Nightmare (including Wacken Open Air 2000) and more recently with Öblivïon / KingCrown (2 albums on R.O.A.R. and several shows in France, Belgium, Germany, Netherlands and Swiss…)

Urgent is now back on track with a brand new record, 11 powerful songs, their most ambitious work to date, produced by Patrick The Sixth Element Liotard (Now Or Never, Nightmare, KingCrown, Archange…), a new booking agency – NoName Agency (Chris Holmes, Mike Tramp, Voodoo Angel…) and an undeniable desire to share their music all around the world…For fans of Kiss, Van Halen, Gotthard, Pretty Maids and Rainbow.

Tracklist:

1. Moon Is Rising

2. Silence

3. Now Or Never

4. Reach For The Skies

5. Meets The Eyes

6. Little By Little

7. One Last Ride

8. Rise Up

9. Ivory Tower

10. Tell Us A Lie 2021

11. The Wild And The Young 2021

Line-up:

Yvan Qqublier: Lead voaclas

Steff Rabilloud: Guitars, Vocals

Pierre Caci: Guitars

Didier Texeira: Bass, Vocals

Yves Delelo: Drums, Vocals

Recorded, arranged and mastered by Pat The Sixth Element Liotard in Peek Studio -Montpellier / France, Produced by Urgent and Patrick Lotard.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*