Newsfeed

At The Gates: With a four-part track by track video series.

At The Gates – Cosmic Pessimism

At the Gates is a band with a huge fan base and now the band announces new live-dates and new music video Cosmic Pessimism from the The Nightmare Of Being.  The video, directed by Costin Chioreanu / Twilight 13 Media,

«Cosmic Pessimism’ is one of the central tracks of the new record. Not only drawing the title from the Eugene Thacker book of the same name, the lyrics actually are written by Eugene himself. This is something I am very proud of, the collaboration with one of the central figures when it comes to modern day pessimism and the idea of how it correlates to cosmic horror. It is a suffocatingly strict and repetitive song, and it displays the mood of the lyrics brilliantly, in my opinion. »

« At The Gates have always been fans of anything eclectic and extreme, and we are finally at a moment in our career where we feel comfortable lifting in some of these, more avantgarde influences within the at the gates trademark sound. Minimalistic neo classical influences here clash with the deutsche rock/”kraut” and no wave sounds that we love so much. The video is once again shot by Costin, our longtime collaborator, and, once again, he managed to add extra depth and texture to the music and lyrics», states At The Gates vocalist Tomas Lindberg Redant about Cosmic Pessimism.

 Most recently, At The Gates have released a four-part track by track video series with Decibel Magazine, where Tomas Lindberg Redant expands upon the literature and philosophy that underpin The Nightmare of Being. Watch each episode below:

Episode 1/4:

Episode 2/4:

Episode 3/4:

Episode 4/4:

The Nightmare Of Being tracklist:

1. Spectre of Extinction

2. The Paradox

3. The Nightmare of Being

4. Garden of Cyrus

5. Touched by the White Hands of Death

6. The Fall into Time

7. Cult of Salvation

8. The Abstract Enthroned

9. Cosmic Pessimism

10. Eternal Winter of Reason

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*