Newsfeed

Karfagen: Symbol of glory and wisdom and also it is a never-ending journey.

Karfagen - Land Of Green And Gold

Land Of Green And Gold is the new album from Karfagen and mastermind Antony Kalugin offers much music on that album. Close to one hour. Antony Kalugin is composer, producer, musician, designer and he was born 11 Feb 1981. Ukraine/ Kharkov.

Stephen Clark states, about the new album, «As ever Antony composes beautiful prog. I can’t select a favourite track yet until I’ve heard all the album. Lovely melodic music though. A truly talented chap with great musicians to bring his compositions to life».

Karfagen – (means Karthago) a symbol of glory and wisdom and also it is a never-ending journey into the world of the forgotten past and un-predictable future.

The name Karfagen was first heard in 1997 when Antony Kalugin formed the band at school. While he was studying at the architectural university (1998) he began to record the first Karfagen album. It was far from the style of nowadays band but it was the first steps which needed to be done… In 2000 Karfagen played a few concerts with concept new material.

But in consequence of discrepancy between the band members, plans for the next album was put aside. And then they were two… Antony Kalugin and his close friend Sergei Kovalev (accordion and harmonica).

In 2002 Antony completed his first solo album The Water Then there was another period of silence where Antony worked on commercial new age – relax projects.

From 2003 – 2005 Antony composed and performed on more than 40 albums, that were released in Russia and Ukraine.

With those projects, Antony gathered the necessary funds to record the first Karfagen album and in 2005 the band reformed and went into the studio to record Continium the first Karfagen album which led the band to sign with Uunicron Digital in a country where ironically there is plenty of hockey.

Kalugin is  inspired by the composers Nikolai Rimsky-Korsakov, Sergei Prokofiev, Edward Grig and Pyotr Chaikovskiy, Antony’s compositions are always well-constructed and thoughtful. The sound is often enhanced by such instruments as oboe, bassoon, accordion, violin, cello, flutes, saxophone and pipes.

Tracklist:

Chapter 1 : Land Of Green

1. Kingfisher And Dragonflies (part 3) (2:11)

2. Land Of Green (part 1) (11:00)

3. Land Of Green (part 2) (3:30)

4. Solis Festum (1:39)

5. Land Of Green (part 3) (4:58)

6. Pastoral (1:34)

Chapter 2 : Land of Gold

7. Garden Of Hope (part 1) (7:49)

8. Land Of Gold (13:20)

bonus tracks

Chapter 3 : Land of Jazz

9. Garden Of Hope (part 2) (4:31)

10. 1   Land Of Jazz (6:37)

11. Land Of Jazz (Outro) (0:44)

Total Time 57:53

Line-up:

Antony Kalugin: keys, vocals, vocoder, percussion

Ivan Goritski: drums

Alexandr Pavlov: electric, acoustic & nylon guitars (1-7, 9)

Max Velychko: acoustic & electric guitars (8, 10)

Konstantin Ionenko: bass guitar and double bass

Yan Vedaman: tenor & soprano saxophones

Sergii Kovalov: accordion (3, 4)

Elena Kushchii: flute (8)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*