Newsfeed

Deserted Fear: What a cool video shoot!

With Part Of The End the band Deserted Fear present the first single and video from their upcoming album Doomsday, which will be released on March 4th, 2022, via Century Media Records.

For the video shoot they hired the talented Mirko Witzki from Witzki Visions who filmed and directed the clip for Part Of The End,

DSeserted Fear commented about the experience they made while shooting the video:

 Fabian Hildebrandt: «What a cool video shoot! The first single of an album is always something special and so we once again went on an adventure that will definitely stay in our memories. The day in the mine was not only a lot of fun, but also made you think».

Simon Mangs: «The reference to the everyday life of these workers has been gradually slipping into oblivion in Western society since the beginning of the 21st century. We can no longer imagine the catastrophic conditions under which people still work in Asia and the global South to achieve our prosperity».

 Manuel Mahne Glatter : «Working in the mines was dangerous and the miners had to be able to rely on each other, because sometimes their lives depended on each other. It was all the more interesting to see how the miners were still on fire for mining and the effort they put into volunteering at the Recklinghausen training mine. The way everyone helped during the shoot was also a living example of the cohesion of old miners! «C». The previous single Funeral Of The Earth,

Deserted Fear`s brand-new masterpiece was recorded, mixed and mastered by the band’s very own Fabian Hildebrandt at Eisensound Studio and Doomsday consists of two intro tracks and nine powerful melodic death songs with the following track-listing:

1. Intro

2. Part Of The End

3. Idols Of Triumph

4. Follow The Light That Blinds

5. Fall From Grace

6. At Its End

7. Reborn Paradise

8. The One Desire

9. Call Of Emptiness

10. Voices Of Fire

11. Doomsday

The album’s first-pressing Ltd. CD Digipak edition comes with a special drink coaster and the previously released singles Funeral Of The Earth and Artifacts Of The Black Rain as bonus tracks. The album’s LP editions comes on 180g vinyl, with a Gatefold sleeve and including an A2-sized poster. These are the available variants and limitations for the LP format:

Starting with the release of Doomsda” in March 2022, Deserted Fewar will play a run of exclusive album release shows throughout Germany. See below for the exact dates and make sure to secure your tickets!

Line-up:

Manuel Mahne Glatter – Vocals/Guitar
Simon Mengs – Drums
Fabian Hildebrandt – Guitar

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*