Newsfeed

Deaton Lemay Project: Recording project with a focus on exciting progressive rock music.

Deaton Lemay Project - The Fifth Element

Deaton LeMay Project (D.L.P.) is a recording project with a focus on exciting progressive rock music, inspired by greats such as Keith Emerson, Rick Wakeman, and many others. The Deaton LeMay Project’s core is a partnership between Roby Deaton (Keyboards, Acoustic and Portuguese Guitar!) and Craig LeMay ( Drums and Percussion ). The Fifth Element is the sophomore album from this US band.

LeMay is a phantom drummer and outstanding and there are much vintage keys and exciting and very nice piano passages in this album. Some if the songs are more aggressive than the rest and this make the record dynamic. The music is catchy, melodic and the vocal is awesome.

Tracklist:

1. The Great Awakening (5:32)

2. A Different Place in Time (7:24)

3. Dragonfly (3:35)

4. The Nightmare (4:28)

5. Exordium (6:24)

   – Elements of Life Suite

6. Overture (4:43)

7. Fire (6:10)

8. Water (6:11)

9. Air (4:19)

10. Earth (6:53)

11. Music (7:25)

Total Time 63:04

Line-up:

Roby Deaton – keyboards, acoustic guitars, vocals (9)

Craig LeMay – drums, percussion

   With:

Hadi Kiani – vocals

Ehsan Imani – guitars (1, 5, 6, 8, 11)

Josh Mark Raj – guitars (1, 2, 3, 4, 7, 8, 10, 11)

John Haddad – bass (1, 3, 4, 5, 7, 8, 10)

Charles Berthoud – bass (2, 6, 11)

Liza Evans – violin (9)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*