Newsfeed

J.R.B. Symphony: Prog snacks from Barcelona!

J.R.B. Symphony – Inception

Inception is the debut album from J.R.B. Symphony band. The band is from Barcelona and consists of Joan Roman – guitars, bass and Jaume Bacardit – drums. The duo is supported on the album by Eric Gillette from Neal Morse Band on vocals and keyboards

In 2018 the band was founded and both musicians quit other band they were in previously to strike out on their own.

Inception was released in January 2022.  This album is the culmination of a project that started about four years ago. It is reasonable to assume that Bacardit and Roman is very satisfied to finally have released the debut album. The name of the album comes to express in the form of music different moments or situations in which a new experience is faced.”

Joan Roman is influenced by monsters like John Petrucci, Paul Gilbert, Joe Satriani and Steve Vai. The guest musician is from the new wave of progressive musicians and contribute with very great and virtuoso vocal and guitars on the album.

Tracklist:

1. New Life (8:10)

2. Come And Save Me (6:13)

3. Eternal Lost (6:11)

4. Among Thieves (8:37)

5. Path To Victory (6:24)

6. Worst Nightmare (12:34)

7. Parallel Worlds (5:44)

8. Global Threat (7:02)

9. Reasons To Fight (6:34)

Total Time 67:29

Line-up:

Joan Roman – guitars, bass

Jaume Bacardit – drums

   With

Eric Gillette (Neal Morse Band) – vocals, keyboards

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*