Newsfeed

Collage: Intricate tempo changes differentiate this band.

Collage - Over And Out

The Polish band Collage consist of very skilled and experienced musicians from very good Polish band. On their new album Over And Out and on the song Man In The Middle, Steve Rothery from Marillion plays electric & acoustic guitars. The track One Empty Hand,

Collage was formed in 1985 in Warsaw, Poland, so this is no newcomers. This neo prog band from Poland was not only the most important band from this country in the 90’s.Many music lovers figures the band among the best neo prog bands in the world. Blending heavy keyboard background with extremely melodically guitar and vocals, they were able to deliver an original and very interesting music. Intricate tempo changes differentiate this band from the competition amongst their style, with vocals in Polish and English depending on the album. Over And Out is their fifth album and it 27 years since the fourth album Safe (1995).

Tracklist:

1. Over And Out

2. What About The Pain

3. One Empty Hand

4. A Moment A Feeling

5. Man In The Middle

Line-up:

Bartosz Kossowicz (Quidam) – vocals

Michał Kirmuć – electric & acoustic guitars

Krzysztof Palczewski – synthesizers

Piotr Mintay Witkowski – bass

Wojtek Szadkowski (Satellite, Peter Pan, Strawberry Fields, Travellers) – drums & percussion

   With:

Steve Rothery (Marillion) – electric & acoustic guitars (5)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7159 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*