Newsfeed

Over A Barrel: Self-Inflicted Wounds.

Over A Barrel - Self-Inflicted Wounds

Over A Barrel was born from the idea of two long-time friends with a great passion for extreme music. The band who feature Luca Cocconi (The Moderne Age Slavery, Browbeat) and Imer Bigi (ex-Dark Lunacy) will release Self-Inflicted Wounds, a fast, powerful, raw and brutal album, on March 18th 2022.

The band has just given metalheads all over the world a taste of their sound with the debut single No Warnings No Signs, that comes together with a visualizer video. Its crushing atmosphere, groovy riffs and harsh vocals provide a perfect example of what Over A Barrel

The debut album, Self-Inflicted Wounds, was recorded, mixed and mastered at Audiocore Studio in Parma (Italy) by Luca Cocconi and Simone Sighinolfi.

Careless of the latest trends, this album came out very naturally. «No limits during the composition phase, just focus on what we liked and sounded good. There is some kind of unspoken agreement between us: be 100% into our music and approaching creative sessions with open minds. This is our essence put into very simple words», comments the band.

The track listing for “Self-Inflicted Wounds” reads as follows:

01. Woland (intro)

02. No Warnings No Signs

03. Over A Barrel

04. Pain Inflicted To Yourself

05. Distrusted Victims

06. Dripping Blood

07. Turning Point

08. Cyberwaste (Fear Factory cover)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*