Newsfeed

PTF: Main focus is on the violin that plays from electric to acoustic .

PTF - Genesis Of The Stars

Genesis Of The Stars is the new and fourth album from the Japanese instrumental prog ensemble PTF, and even without vocals this is exciting music! PTF were formed in 2009 by violinist Keisuke Takashima and are a progressive rock / metal-oriented instrumental band. The main focus is on the violin that plays from electric to acoustic, and the songs that value the melody create a wide range of sound worlds, from mellow and sensitive to heavy and aggressive.

The music, which has a high playing ability and a precise composition that is interwoven with slow and fast, is highly evaluated not only in Japan but also overseas.

Says, «We are actively engaged in activities that are not bound by the boundaries of ordinary bands, such as holding sound and video events set in the planetarium, and holding regular free studio live concerts to interact with listeners at close range».

Tracklist:

1. Pluto (10:04)

2. Invasion (5:00)

3. Kaleidoscope (8:33)

4. Latent Pulse (10:02)

5. Genesis Of The Stars – Part1. The Origin (4:33)

6. Genesis Of The Stars – Part2. Overture (5:09)

7. Genesis Of The Stars – Part3. Dawn Of The Planet (4:49)

8. Genesis Of The Stars – Part4. Floating In The Atmosphere (3:20)

9. Genesis Of The Stars – Part5. Disturbance (4:58)

10. Genesis Of The Stars – Part6. Dawn Of The Planet (reprise) (3:30)

11. Genesis Of The Stars – Part7. Contact With Giants (3:32)

12. Genesis Of The Stars – Part8. Inherit The Stars (8:31)

Total Time 72:01

Line-up and facts:

Keisuke Takashima – violin, keyboards, bass synth, percussion

Takeya Kito – keyboards

Hiroyuki Ito – bass

Yusuke Seki – drums

All songs are composed by Keisuke Takashima

arranged by ptf

Recorded at Crunch Studio (May-June, 2021)

Engineered, Mixed and Mastered by Yoichiro Ishino

Produced by Keisuke Takashima

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6703 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*