Newsfeed

Imminent Sonic Destruction: With top-level Detroit area progressive musicians.

Imminent Sonic Destruction - The Sun Will Always Set

The sun will always set is not correct! In five billion years, the Sun will swell up to a red giant – 250 times the current size of the Sun. It will melt the inner planets Mercury and Venus and make the earth uninhabitable. Then the sun will not set any more. In the meantime to that we can listen to Imminent Sonic Destruction and their third album The Sun Will Always Set.

Says, «Imminent Sonic Destruction is Pat DeLeon, Pete Hopersberger, Bryan Paxton, Tony Piccoli, and Scott Thompson.We formed in 2007 originally as Mellotrön. Due to legal matters we changed our name to Imminent Sonic Destruction. In 2013 we toured with Pain Of Salvation and Kingcrow. 2015 w/ Fates Warning. 2017 w/ Circus Maximus and our own headlining tour».

Imminent Sonic Destruction is made up of members who are established top-level Detroit area progressive and metal artists. One of these brings a national reputation, former Tiles drummer Pat DeLeon. In 2012 the band released the album Recurring Themes and established them as a very promising prog metal act, and with the 2016 album Triumphia that huge many who think this was a fantastic good album. Now the band actually is back with even better music and seven really good songs!

Matt Spall states, «Imminent Sonic Destruction have put together a superb record here, one that deserves to see them rise higher and command even more success in the coming years. If you’re a fan of progressive music, then there is definitely something on The Sun Will Always Set that is guaranteed to get your pulse racing. Highly recommended».

Tracklist:

1. Arise

2. Fledgling

3. Source

4. The Core

5. Solitude

6. Nightshade

7. The Sun Will Always Set

Line-up

Tony Piccoli – lead vocals, guitar

Pat DeLeon – drums

Bryan Paxton – bass

Pete Hopersberger – keyboards, vocals

Scott Thompson – guitar, vocals

   With

Tony Asta – guitar solo (4)

Lady Luna – vocals (1, 7)

Raphael Weinroth-Browne – cello (1)

Kevin Wrobel – vocals (4)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*