Newsfeed

Sarah Halter: Golden artist from golden delta.

Sarah Halter – A Clockwork Destiny

The city center in Pittsburgh is located on the delta between the Monongahela and Allegheny rivers, which form the Ohio River. The delta is called the Golden Triangle. From this Golden Triangle hails the golden musician Sarah Halter. Sarah Halter is a progressive, alternative death metal band from Brooklyn.

FFO: Jinjer, Killswitch Engage, Tristania

Sarah Halter broke into the Pittsburgh music scene in 2015, followed soon after with the release of the solo acoustic EP Little Grave Digger, and the formation of progressive/alternative metal band Blue Clutch with Sarah Halter as the primary songwriting force. Blue Clutch released one album, Silent Oblivion, in 2018. Following the disbanding of Blue Clutch in early 2021, Sarah Halter began producing and recording a new two track single, A Clockwork Destiny, the latest in a discography trending heavier with each project. The track A Clockwork Destiny,

A DIY approach to recording A Clockwork Destiny has given Sarah Halter more creative freedom than ever before. Aside from featuring drummer Daniel Stephens (agent57music), who Sarah Halter met on TikTok in early 2021, the rest of the music is written, arranged, and performed by Sarah. Aiming for a modern metal sound, Sarah Halter teamed up with Matt Very of Very Tight Recordings for mixing and mastering. The track Frozen Mangolia,

Drawing influence from progressive, alternative, symphonic, and death metal, Sarah Halter brings listeners a single with a fresh approach to dark songwriting inspired by apocalyptic themes, regret, andfleeting memories.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*