Newsfeed

Demiricous: Took a bit of a different approach on this one.

Demiricous – Smoke Caser

The third single Smoke Chaser from Demiricous’s new album Chaotic Lethal. The band comments:

«From a writing standpoint, we took a bit of a different approach on this one. With the chorus, we wanted to open it up with a huge melodic riff, and a catchy, anthemic hook. And to counteract the catchiness of the chorus and melody, we wanted to cap it with one of the ugliest moments on the entire record. Smoke Chaser lyrically is about how humanity has a false sense of relevance, as a result of technology. We are all addicted, and constantly chasing something we will never actually obtain»

Rising from the depths of the abyss, Demiricous are preparing to unleash their most monstrous record yet III: Chaotic Lethal. The death/thrash quartet from Indianapolis, Indiana, initially formed in 2005 and released two successful full lengths gaining international regard. Following an extended hiatus, the outfit are making an impactful return.

«It’s been 15 years since we’ve released a record. We are so unbelievably proud of this one, and this is the Demiricous record we’ve always wanted to make. Prepare yourselves. It’s a fucking monster».

Demiricous delve into heavier instrumentation and sinister moods, releasing a plethora of hard-hitting sounds across the tracks. Immersing eerily into a desolate landscape, Unconditional Hate smothers the senses. As guitars begin to screech and grapple through the murkiness, it’s not long before the sheer speed and power of Demircous breaks through. Demonic low tones dominate the instrumentation and aggressive vocals. From the high fueled groove rhythms of and blast beats of Smoke Chaser, to the unearthly doom and gloom of Chaotic Lethal, Demiricous venture across realms of dynamic metal influences creating a thrilling and hauntingly theatrical experience. The album operates in a cyclical nature seeing the final track, “Faith Crime” withdraw to the void from which III: Chaotic Lethal emerged.

III: Chaotic Lethal marks a monumental milestone. It is an epic collection of tracks exploring a dark narrative of the barbaric and grotesque. Demiricous’s sound is revived and restored, as the band have evolved into their next chapter.

Line-Up:

Nate Olp

Dustin Boltjes

Scott Wilson

Ben Parrish

1. Unconditional Hate

2. Terminal Future 03:49

3. Smoke Chaser

4. The Follow

5. Fuck The Fire

6. Chaotic Lethal

7. Merciless Slut Cult 03:35

8. Choke

9. Faith Crime

Demiricous was shat out upon the earth in 2001. A fury of scum sucking heavy metal that mixes speed metal, thrash metal, death metal, and a hint of black metal was unleashed and will fucking continue to be unleashed. Chaotic Lethal is on it’s way. The third album from one of the most gas guzzling heavy metal bands to ever set foot on this doomed planet.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*