Newsfeed

Patrones: Exploring new sounds, combining intimate musical parts with heavy riffs.

Patrones – Fatum

Necktwister & Patroness proudly announce the release and artwork of Fatum! Necktwister & Patroness proudly announce the release of ‘Fatum in Q2 of 2022! The release date has been set on June 4th 2022. It will be the band’s first full-length album, after the release of their Pyre EP in 2020.

The album will span 57 minutes of playing time, spread over 8 tracks of neck twisting blackened dark metal! Fatum was recorded at the end of 2021 together with Yarne Heylen at Project Zero Studio and will be available digitally and on CD & 2LP.

They managed to record a beautiful yet solid and impressive metal album. Exploring new sounds, combining intimate musical parts with heavy riffs, mixing clean singing with desperate screams and grunting. The band takes the listener on a dark trip, with a small glimpse of unattainable hope. They like to describe the album as grand and cinematic.

Essential for fans of Paradise Lost, Primordial, Deafheaven, Katatonia, Solstafir, Sons of a Wanted Man & Alcest and artwork by Rimba Ranu.

Tracklist:

Exordium (intro)

Undeceive

The Art of Being (Nothing)

Seclusion

Visions

Foreshadow Oblivion

Atonement

Crows Upon the Throne

Fatum

The release party, hosted by Necktwister and Pyre Events, will take place on June 4th, 2022 at JH VIZIT (Wilrijk, Antwerp) featuring a live performance by Patroness and more.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*