Newsfeed

The Fierce And The Dead: With a Bladerunner soundtrack!

The Fierce And The Dead - Wonderful

Fierce & The Dead was formed in 2010, they released their breakthrough 3rd album The Euphoric in 2018 via BEM records which was Classic Rock Magazine’s Prog Album Of The Year and 8th in Prog Magazine’s critics choice. Prog magazine included them in their 100 Prog Icons. The band have appeared ranked highly in the magazine’s Readers Poll for multiple years and categories, although the band have never considered themselves to be deliberately prog. The track Wondeful,

Headline shows in Manchester and London sold out months in advance. The live version og the track Wonderful, and is the first to feature vocals from bassist Kevin Feazey, sax from Terry Edwards (PJ Harvey).

The Fierce And The Dead – Wonderful released on 6th May via Spencer Park Music

The Fierce And The Dead release their first single in 4 years on May 6th, with (for the first time) vocals from bassist Kevin Feazey. It features sax from Terry Edwards (PJ Harvey/Spiritualized/Faust) and comes from upcoming fourth album News From The Invisible World, to be released later in 2022.

The Fierce And The Dead formed in London in 2010, with all 4 members originally from Rushden, Northants, previously an instrumental band they mix in elements from psychedelic rock, old metal records, garage rock, post-rock, prog and shoegaze.

They have been championed by Stuart Maconie on BBC 6 Music and Steve Davis on his Interesting Alternative Show and played with Hawkwind, Big Business, Dave Lombardo, Crippled Black Phoenix, Evil Blizzard and Monkey 3 and at festivals in the USA, Europe, and the UK including Freak Valley, Arctangent, HRH, Kozfest, Ramblin Man and Rosfest. They have released 3 studio albums alongside 4 EPs and 3 live albums.

«Psychedelic and epic anthems» Circuit Sweet

«A Bladerunner soundtrack created by psychedelic stoners with a penchant for synthwave, King Crimson and Black Flag,  «Classic Rock Magazine».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*