Newsfeed

Great Galactic Ghouls: Rehearsed relentlessly and recorded five songs.

Great Galactic Ghouls - Great Galactic Ghouls

I get a lot of inquiries every day from people in the music industry who want me to write about the music they represent. Not everything appeals to me, but today the band Great Galactic Ghouls appeared. And this band I really enjoy and I applaud their music.

Great Galactic Ghouls is sextet from Oslo, Norway, playing progressive rock. Featuring members from Execration, JR Ewing, Altaar and One Tail, One Head.

Through the pandemic, the sextet from Oslo has rehearsed relentlessly and recorded five songs in just over 40 minutes that represent a wide range of inspirations; from art rock, film music, hard rock and jazz to progressive and psychedelic rock. The track Gravedigger`s Lullaby,

Searching and forward-looking, but also with an appreciative look into the window of the past: The Great Galactic Ghoul’s ambitious musical universe consists of expressive vocal harmonies, intricate guitar riffs, soaring keyboards, groovy bass lines and pulsating drums. The track Relics,

The self-titled demo album was released earlier this spring via Bandcamp and can be listened to in its entirety at Bandcamp.

The band spends the summer and fall writing new material for a debut album and taking the music to a stage near you.

Line-up:

Jørgen Maristuen – vocals / guitar

Christian Johansen – guitar

Andreas Tylden – guitar / bass VI

Jonas Helgemo – bass

Even Smith Wergeland – keyboard / vocals / flute

Cato Syversrud – drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*