Newsfeed

Pure Reason Revolution: Sounds better than ever!

Pure Reason Revolution - Above Cirrus

Pure Reason Revolution came back two years ago after a hiatus and now they sounds better than ever on their new album Above Cirrus. On that album they hail back to their earliest influences, and the music is cinematic prog and psychedelic prog and the band explore their sound palette fascinating intensively.

Pure Reason Revolution began life as a Reading outfit named The Sunset Sound, which featured the Courtney brothers, Chloë Alper and, for a short while, Jim Dobson. Says, «No boundaries became our manifesto……»!

Pure Reason Revolution was founded in London, UK in 2003 – Disbanded in 2011. The group formed at Westminster University in 2003. Trying to fit PRR into a specific genre would be a difficult task, which is one of their attractive qualities. Space rock mingled with some modern-day rock, vocal harmonies and popish tunes together with heavy guitar riffs, catchy musical lines with more complex song structure. All of these exist in their music. As their official website states: “Their music incorporates elements of progressive rock and grunge rock, while its vocal harmonies are reminiscent of The Beach Boys. They have been variously described as Astral Folk and New Prog. Members have a shared appreciation for the work of bands such as Pink Floyd, Led Zeppelin, Nirvana, Smashing Pumpkins and the Super Furry Animals.

Tracklist:

1. Our Prism (3:30)

2. New Kind Of Evil (8:31)

3. Phantoms (3:30)

4. Cruel Deliverance (5:48)

5. Scream Sideways (10:05)

6. Dead Butterfly (6:49)

7. Lucid (6:58)

Total Time 45:11

Line-up:

Jon Courtney

Chloe Alper

Greg Jong

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6699 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*