Newsfeed

Kimaera: Trailblazing symphonic oriental death metal band.

Kimaera – Imperivm

Symphonic doom/death metal from the band Klimera, and the band is from Lebanon and FFO Dimmu Borgir, Behemoth, My Dying Bride, Opeth, Myrath.

Kimaera is the Arab world’s trailblazing symphonic oriental death metal band, hailing from Lebanon in the heart of the Middle East. Atmospheric death/doom with a progressive touch collides with traditional Middle Eastern and orchestral instruments to produce a complex dark sound with a cross-generic flair. Their transcending of musical boundaries is inspired by Epica’s melodies, Dimmu Borgir’s black symphonies, Behemoth’s aggression, Katatonia’s darkness and Middle Eastern oriental music.

Kimaera finished producing their fourth studio album Imperivm, mastered by none other than Maor Appelbaum and consisting of 8 tracks, which they continue to reject being defined by boundaries.

Despite hailing from one of the most war-torn regions in the world in which they have had to overcome ongoing political, economic and security hurdles, Kimaera refuses to be seen simply through the prism of the current conflict.

They have instead chosen to engage with their country’s ancient history through an original take: Imperivm’s theme is inspired by Ancient Roman history, with Lebanon having been part of the Roman Empire with all its power, brutality and majesty. The Middle Eastern ethnic instruments whose sound infuses the album also have their origins in Ancient Rome, giving the album a distinct aural mark. Imperivm is set to be released on the 15th of March, the date when the great Julius Caesar was assassinated in 44 BC, also known as The Idles Of March.

Recorded, produced and mixed by Charbel Abboud from Kimaera, mastered by Maor Appelbaum Mastering –  California – USA.

Tracklist:

I – De Amare Et Bellvm

II – The Die is Cast

III – VVV

IV – The Ides of March

V – Imperator

VI – Vi Divina

VII – Capvt Mvndi

VIII – Ya Beirut (Bonus track)

Line-up:

JP Haddad – Vocals/Guitars

Charbel Abboud – Keyboards

Pierre Najm – Lead Guitars

Patrick Estephan – Drums

Richard Basile – Bass Guitar

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*