Newsfeed

Hilltops Are For Dreamers: Often visiting their post-hardcore roots.

Hilltops Are For Dreamers – In Disbelief

Hilltop Is For Dreamers (HAFD) is an ambitious project that took shape and form in London around 2018, being though UK and Greece based.

The new album, In Disbelief blends black metal with acoustic blues melodies, while flirting with progressive structures and heavy riffing, exploring electronic and cinematic paths, but often visiting their post-hardcore roots. Release Date of the album Disbelief, 25/03/22, and FFO Opeth, Thrice and Soilwork. The track Revival,

The album Disbelief itself is a world of extremes and vastly different from the band’s musical past. It blends influences from post-hardcore with acoustic blues melodies, progressive structuring, heavy riffing, a dash of black metal along with exploring electronic and cinematic paths. The record is meant to be a journey from a gloomy emotional state to a possible healing point through the process of realization. It is divided into three parts, Shadows, which is the dark unfolding of the path, Overturn, where the growing consciousness leads to the hope of a better self, and Awakening, which depicts a moment of revival and prospective remedy. For the album’s mixing and mastering, they teamed up once again with Steve Lado at SL Studios.

«In Disbelief has a loose concept and it’s not a storytelling album from the point of having a main character or hero. However, each of the songs has a lyrical and musical theme that matches with the part where it belongs to», adds band founder Vasilis Papageorgakopoulos (Guitars / Bass / Keys / Programming).

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*