Newsfeed

The Pineapple Thief: Very Cool Indeed!

The Pineapple Thief – Give It Back

I like pineapple and I buy them and certainly no steal them as I`m an honest man, the band The Pineapple Thief is also a honest music ensemble but also a very clever and very good band. The track Dead In Water Rewired taken from the album Give It Back.

Bruce Soord on Dead In The Water – «This is a completely new take on a song I originally wrote as the opener for our 2006 album ‘Little Man’. Gavin’s new drum parts took the song into exciting uncharted territory for me and like all the songs on ‘Give it Back’, it inspired me to replay everything, as if the song was new. After Steve and Jon added their brilliant new synth and bass parts, it became a song that felt really fresh and fitted nicely into what TPT have become today – we’ve already slotted it into our current live show».

Alexandre Hudon says, «Floored. Reliving this song today, the first track from the album that got me into TPT… half the elements familiar, half the elements a draft of fresh air. The mix is ironically the best TPT mix that I’ve heard. Gavin’s drum sound has always been gorgeous, but this is even at a high er level… Jon’s bass presence also… and hearing Bruce sing « There is nobody else… » 16 years later… a pristine and mature delivery. Oh, and alternating 5/8 and 6/8… very cool».

Very Cool Indeed!

Tracklisiting

1. Wretched Soul (Rewired) [05:26]

2. Dead In The Water (Rewired) [04:43]

3. Shoot First (Rewired) [03:43]

4. Build A World (Rewired) [03:42]

5. Start Your Descent (Rewired) [04:23]

6. Give It Back (Rewired) [06:20]

Bruce Soord: «One of the first songs that Gavin picked out from the back catalogue was Give it Back. We completely re-recorded and re-worked the entire piece. It feels like a completely new song and it’s already part of our live set».

7. Boxing Day (Rewired) [03:25]

8. Someone Pull Me Out (Rewired) [04:00]

9. Last Man Standing (Rewired) [05:15]

10. Little Man (Rewired) [03:51]

11. 137 (Rewired) [05:06]

12. Warm Seas (Rewired) [03:59]

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*