Newsfeed

Wilderun: Masterfully composed and flow together beautifully!

Wilderun - Epigone

Wilderun states, « There’s a spark made of sleep remembering when time held its mystery!». Wilderun 4th album is entitled Epigone and here are the track Distraction I,

The new album is a follow up to Veil Of Imagination and this was critically acclaimed. Eipgone offers much snacks as Berry`s vocals and very nice orchestration and the dynamic use of acoustic and heavy parts. Wilderun showcases throughout Epigone great musicianship and as a bonus hooks into unexpected places and the album become better for each time I listen! That is quality I must admit, and the complexity and very good arrangement and a cohesive and balanced album make Epigone a close to perfect album.

Tonycordeshimself says, «The songs are masterfully composed and flow together beautifully, and the orchestration is exactly how I want prog metal orchestration to sound: full, playable by a real orchestra, and just as important to the music as the vocals, drums, guitar, and bass are. Favorite track: Far From Where Dreams Unfurl».

Tracklisting:

1. Exhaler (4:44)

2. Woolgatherer (14:11)

3. Passenger (9:58)

4. Identifier (11:32)

5. Ambition (2:41)

6. Distraction I (4:56)

7. Distraction II (5:39)

8. Distraction III (5:46)

9. Distraction Nulla (3:15)

Total Time 62:42

Bonus tracks (only on CD) :

10. Everything in Its Right Place (cover version) (3:57)

11. Exhaler (synth mix) (4:32)

Evan Berry / vocals, guitars, piano, composer

Joe Gettler / lead guitar

Wayne Ingram / orchestration

Daniel Müller / bass, synths, orchestration

Jonathan Teachey / drums

Songs by Evan Anderson Berry, Arrangements by Wilderun

Orchestrations by Dan Müller & Wayne Ingram

Gang vocals by Wilderun

Piano on When The Fire and The Rose Were One by Rob Berry

Additional piano by Emily Thompson

Spoken word by Doug James

Poetry excerpts taken from Ode On The Intimations Of Immortality from Recollections Of Early Childhood”by William Wordsworth, and Little Gidding by T.S. Eliot

Recorded at More Sound Studios in Syracuse, NY, Feb-Mar 2018

Drums, Bass and Electric Guitar engineered by Justin Spaulding

Vocals and Acoustic Guitars engineered by Andrew Greacen

Produced by Wilderun, Justin Spaulding and Andrew Greacen

Additional engineering by Jocko Randall

Mixing by Dan Swanö

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*