Newsfeed

Moon Halo: Melancholic and intriguing music.

Moon Halo - Together Again

Together Again was released March 14th, and is a sequel to the debut Chroma, and the band is Moon Halo. The band consist of five extreme talented and skilled musician, and all of them have played and plays in various but very good prog band. Together Again have 13 songs and last for more than 73 minutes. The album is made by musicians from prog band and with prog background, but this is not necessarily a prog album, just an album with very good, melancholic and intriguing music. The songs are very emotive, solid and passionate.

While the album may have been created by musicians with a progressive rock background, it isn’t what you’d necessarily call a prog album, it is just a great album where the music does the talking, led by Marc’s velvety smooth vocals

The album was engineered, produced and mixed by the bands own member, Iain Jennings, Marc Atkinson and David Clements. Here we are talking about having internal production expertise! All tracks written, recorded & mixed between April 2020 – Feb 2022 at Rockside Studio, Harrogate, Yorkshire… Tammarc Studio, Millom, Cumbria… Recaudio Studio, Heworth, Yorkshire. Mastered by John Spence at Fairview Studios, Hull.

Together Again is a album well worth to listen to, and yes this is a beautiful album with much instrumental and vocal snacks. Martine Ledger is a phantom guitarist and plays for Heather Finlay and his solos is amazing. Regarding the vocal department Marc Atkinson is smooth and very, very good. The song writing is top notch and impressing, and the result is many heartfelt and very listenable songs.

Tracklist:

1 Light In The World

2 Together Again

3 Embrace This Life

4 If This Is All There Is

5 We’ve Still Got Time

6 Wasteland

7 Reconnected

8 About Me & You

9 Stories To Tell

10 Back To Normality

11 It Was You

12 The Sandman Is Waiting

13 Life Goes On

Line-up:

Marc Atkinson (Riversea, Lee Abraham, Nine Stones Close): Lead Vocals, Backing Vocals

Iain Jennings (Mostly Autumn, Breathing Space): Keyboards and programming

David Clements (Riversea): Bass Guitar

Alex Cromarty (Riversea, Mantra Vega, Heather Findlay): Drums

Martin Ledger (Heather Findlay): Guitars

Featuring guest appearances by…

Anne-Marie Helder (Karnataka, Panic Room): Additional Vocals

Loivia Sparnenn-Josh (Mostly Autumn): Additional Vocals

Janine Atkinosn: (Riversea): Backing Vocals 

Tammy Pawsom: Additional Backing Vocals

Mikey Gibson: Additional Guitars

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*