Newsfeed

Flush: The new songs are heavier and louder than Flush’s earlier works.

Flush – Conspiracies, Threats And Chaos.

The track Kings & Queens, and this music video by Helsinki based rock band Flush. This is the third single from their 2021 EP Conspiracies, Threats And Chaos.

Directed, filmed, edited and scripted by John Tackman.

Cast: Domina Ajatar, Cola Toughlove

Filmed at Wild Club and Wood’n Sound.

Music and lyrics by Lasse Girs

Music produced and arranged by Flush

Recorded and mixed by Markus Heinonen, Saarni Music

Mastered by Juho Karenko, CBH Recordings

Album artwork by Tuomo Heiti.

Finnish four-piece Rock tornados Flush have signed a licensing deal with Wormholedeath for the reissue of their EP Conspiracies, Threats And Chaos, which is due for re-release on April 1st, 2022.

Flush talking about the EP, stated: Conspiracies, Threats And Chaos consists of four new songs written and recorded during 2021. The EP is self-produced and recorded in two days in a shipping container studio. The new songs are heavier and louder than Flush’s earlier works, but still building on catchy guitar riffs, distinct melodies and meaningful lyrics. Three songs from the EP will be released as separate singles, and they will be supported by videos produced by the band and its collaborators».

Tracklist:

1. Kings and Queens

2. Weak And Wrong

3. Cut Me Open

4. Entertainment

Flush is a four-piece rock band from Helsinki, Finland. The music is influenced by punk rock, alternative rock, hard rock, and metal, and it sounds pretty much like a mix of all of those. Add some Nordic melancholy and low-key sarcasm, and you’ve got Flush, a band equally suitable for rock clubs and for funerals.

In 2020, Flush released its debut album It Began As  Mistake in the midst of the covid pandemic and lockdowns. Now, that debut album is followed by a new EP, ‘Conspiracies, Threats and Chaos’, consisting of four new songs written and recorded during 2021. The EP is self-produced and recorded in two days in a shipping container studio.

The new songs are heavier and louder than Flush’s earlier works, but still building on catchy guitar riffs, distinct melodies and meaningful lyrics. Three songs from the EP will be released as separate singles, and they will be supported by videos produced by the band and its collaborators. Although the core of the band has been around for a long time, the current Flush line-up, and essentially a new era, was established in 2018.

Line-up:

Lasse (vocals, guitars, songs)

Börje (drums)

Janne (guitars, vocals)

Eero (bass)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*