Newsfeed

Faceless Objects: Gotta replay!

Faceless Objects - Obsessed

Faceless Objects is a psychedelic doom metal project from alpine country Austria. They have a new song they recently have released and they are obviously Obsessed!

«Obsessed is about something that can happen to everyone. It lies within us. No matter what colour, race or religion, no matter if the obsession is a thing, a person or a situation.. And be aware – overcoming one obsession does not mean that there can’t grow a new one inside».

Faceless Objects – that is how an autist is seeing the world and other people. Objects, not individuals. Biometric data, not faces.

Faceless Objects is a psychedelic doom metal project from Austria (found. 2020) that is bringing a completely new kind of music to the world – combining classic doom metal with modern components.

Faceless Objects are Mike & Ella. From song idea to realization, recording, mixing and mastering, all video Production as well as promotion – everything is done by just the two of us. Because of our special connection as autists we complete and inspire us each day again and again. The track Arise,

«Our album Confused contained 10 tracks. The album tells a story like a book, each song is like a chapter in that book. The songs are released chronologically (each with a video) as they will appear on the album. We are the storytellers, but it is very important to us to leave enough room for our listeners to find themselves, their lives and situations in our songs».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*