Newsfeed

VLMV: With ambient and fascinating post rock.

VLMV – Sig With Abondan

VLMV have a new, solid and inspired song entitled For Empire, Footage taken from the 1910 Danish film Afgrunden.

Written, Recorded and Produced by VLMV.

Mixed by Greg Freeman.

Mastered by Aneek Thapar.

Cello by Fraser Bowles.

Violin by Clodagh Kennedy.

UK ambient post rockers VLMV will release new album Sing With Abandon in August. London-based ambient post-rock outfit VLMV have premiered their brand new single For Empire. The song is taken from the band’s upcoming album Sing With Abandon, the follow-up to 2018’s celebrated Stranded, Not Lost, which will be released through Nice Weather For Airstrikes on August 19.

«Not all songs from the new album were written during lockdowns», explains songwriter and producer Pete Lambrou. «For Empire is one of those performed live on the last tour before lockdown – but it’s routed in the aftermath of Brexit, of Trumpism, and the regression the entire world seems to be in, yet still hoping it’s not too late».

VLMV were formed in early 2015  by Lambrou (Codes In The Clouds, Monsters Build Mean Robots), and released their debut mini album via Fierce Panda Records in August 2015, along with Remixes & Reworkings, a digital overhaul of that debut shortly after.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*