Newsfeed

Knecht: Fantastic phantom guitarist from Tabelancle!

Knecht – Future Endeavors

Knecht says, «This is the video play through of the title track from my album Future Endeavors. It features Max Boras on Guitar and has Jason Stewart on Drums. The album was mixed by Shaun Michaud and the artwork was done by John W. Beaumont (Tabernacle Arts And Designs) The Video was edited by Dylan Brown».

Joseph Knecht, from Tabernacle, New Jersey, USA, has been playing music since he was a small child. He started out with piano when he was five and picked up the guitar a year later. Bass came along in high school and he attended Berklee College of Music to further his music education. The track A New Beginning,

Looking to share the music he was writing and playing, he created his instrumental solo project Knecht, where he plays everything from classic rock to more modern progressive metal. He performs originals and covers as well as teaches private guitar lessons.

With influences rooted mainly in progressive and groove metal, he replaces vocals with sweeping, complex guitar melodies that are written like vocal melodies. A typical song starts with the rhythm, for him the rhythm guitars by themselves should be interesting and be able to garner attention through the piece. While he is doing this, he is thinking about what he might want the other instruments to be doing as well as keyboard sounds if there will be keyboards. The track We Chillin,

26 May Knecht`s new album Future Endeavors was released and permafrost wrote about his self-titled EP Knecht, and he recently reach out to us to write about his new album.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*