Newsfeed

Deadly Circus Fire: An active and very skilled band!

Deadly Circus Fire – White Wash

Circuses are spectacular stuff very often, and over the years there have definitely been many injuries. Fires and also deaths in the manege. Significantly less dangerous and well-sounding is the band Deadly Circus Fire.

Line-up Deadly Circus Fire:

Adam Grant – Vocals

Save Addario – Guitars

Mike Enort – Bass/Backing Vocals

Paul Igoe – Drums

«The band are delighted to announce our 1st Single release White Wash on April 14th 2022.This is the 1st single since our latest official release in 2015. We would be grateful if you could help us spread the news with anyone you know». The track White Wash,

Deadly Circus Fire was created after guitarist Save Addario finished his music studies in Rome and moved to London in 2009. Here he met the Irish drummer Paul Igoe, and they discovered that they had a common dream of making music that was not mainstream. Music that was accessible but also dressy provocative and with a prog metal at the bottom. Eventually, enough Italians appeared in the band in the form of bassist and vocalist Paul Enort. Thus, they were three, and all had studied music at a high level, and Enort also has a sound engineer education! lovers. Very well received records and not least being an active band with many concerts ensured this. The track X,

In sum, the musicians in Deadly Circus Fire have great music expertise, and there is a basis for being able to make complex music. Complexity in itself has no value, but if it is used with ingenuity and smartness, it can easily be exciting and distinctive music that is the result. At least the audience discovered Deadly Circus Fire, and the band quickly became a favorite with many music followers.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*